BAP Medical werkt trots aan duurzame zorg

Wij zijn trots! BAP Medical en DOS Medical hebben sinds kort het Green Deal label. Met de Green Deal laten wij zien dat we werken aan duurzame zorg en doelen hebben om dit verder uit te breiden.

Wat is de Green Deal?

De Green Deal is een afspraak tussen de Rijksoverheid, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de zorgsector. 

BAP Medical en DOS Medical maken deel uit van dit initiatief om de zorgsector te verduurzamen. Het is een continu proces. We hebben al stappen gezet op weg naar duurzaamheid en we zijn zeker van plan om in de toekomst nog duurzamer te worden.

Lees meer over wat de Green Deal voor duurzame zorg inhoudt.

Voorbeelden van onze duurzame initiatieven

We helpen mee aan het bevorderen van de gezondheid van patiënten en medewerkers. Ook creëren we een duurzame werkomgeving en verduurzaming van de zorg met onze producten.

Duurzame werkomgeving

Voor onze medewerkers zorgen wij er op kantoor voor dat er gezond gewerkt kan worden. Ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een aantal voorbeelden van deze initiatieven zijn:

  • Bedrijfsfietsen
  • Luchtfilteringssysteem
  • Zit-sta bureaus
  • Deelname aan lokale sportevenementen

Verduurzaming in onze fabriek

Onze producten worden in onze fabriek in België geproduceerd. De fabriek is uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp. De surplusenergie van de zonnepanelen wordt opgeslagen voor later gebruik. Bovendien wordt waar mogelijk regenwater gebruikt in plaats van drinkwater.

Verduurzaming van de zorg met onze producten

We dragen bij aan de verduurzaming van de zorg met bijvoorbeeld PneumaSox.

‘’PneumaSox zwachtelsysteem is een verbandhulpmiddel voor patiënten met een open been (ulcus cruris) als gevolg van chronisch veneuze insufficiëntie.’’  

PneumaSox stelt patiënten en zorgverleners in staat om te besparen op materiaal, materiaalkosten en arbeidstijd. Dit maakt het gebruik van PneumaSox kosteneffectief en milieuvriendelijk.

Een aantal van onze doelen

Fossielvrij bezorgen

Onze brievenpost en retouren worden al vervoerd met de fietskoerier. In 2028 moeten 30% van onze pakketten ook worden bezorgd door de fietskoerier. En in 2030 moeten onze pakketten in Nederland volledig fossielvrij worden bezorgd.

Duurzame materialen

In 2028 willen we alleen nog maar duurzame gerecyclede verpakkingen gebruiken en moeten alle marketingmaterialen van duurzaam materiaal zijn. 

Zo werken BAP Medical en DOS Medical aan duurzame zorg met de Green Deal.